ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ
Пречиствателни станции за отпадни води са предназначени за пречистване на битови и фекални води.
Прилагат се в зони, където няма централна канализация, и са реална алтернатива на старите поливни септични ями.
Осигуряват висока ефективност на пречистване на водата при приемлива себестойност и незначителни експлоатационни разходи.
Изграждат се възможно най-близо до източника на замърсяване, което спестява разходи за канализационна мрежа, и строителни дейности. Това са биологични пречиствателни станции като пречистването на отпадните води се постига чрез доставяне на кислород, във водите и активната утайка, посредством компресор и пневматика. Така се създават благоприятни условия за развитие на бактериите, залегнали в основните принципи на пречистването.
Сред най-добрите модели пречиствателни станции са:
- Новата пречиствателна система за отпадни води Picobell. Проста и много ефектива тя може да бъде приложена с резервоарите“Carat S”
- Пречиствателната система Klaro Easy работи на принципа SBR – еърлифтна технология. В системата няма подвижни части.
- Пречиствателните станции Anaerobix са произведени от фирма GRAF - Германия. Те са предназначени за пречистване на битови отпадъчни води от къщи, вили, малки хотели, къмпинги и малки населени места, които не са свързани към местна канализационна система. Основните източници на отпадъчните води са всички санитарни съоръжения: тоалетни, бани, перални, съдомиялни машини и т.н.
- „BMS Blivet” е най-компактната и ефективна модулна пречиствателна станция в над 30 страни в целия свят.
- и много други
Пречиствателни станции се препоръчват за:
– еднофамилни и много фамилни къщи
– хотели, къмпинги, вилни селища, туристически къщи за гости
– ресторанти
– общини и малки населени места
– ферми, кланници, месопрероботващи цехове и предприятия
- консервна промишленост
– хотели, къмпинги, вилни селища, туристически къщи за гости
– ресторанти
– общини и малки населени места
– ферми, кланници, месопрероботващи цехове и предприятия
- консервна промишленост
Няма коментари:
Публикуване на коментар