Търсене в този блог

понеделник, 26 май 2014 г.

Какво знаете за битовите локални пречиствателни станции

Най-същественото за битовите локални пречиствателни станции.

 

Какво е домашна пречиствателна станция?

Домашните пречиствателни станции са чудесно решение за живущи в отдалечени райони, където няма канализационна система. Битовата локална пречеиствателна станция е перфектно решение за сравнително малки обекти каквито са вилите, вилни къщи, малки и средно големи хотели, заведения, магазини, предприятия, къмпинги - места, където в инфраструктурата липсва изградена канализация.
Пречиствателните станции имат за задача да пречистват отпадъчните, замърсени води, като едно от най-важните предимства е, че така природата се пази чиста.
Принципа на действие, че отпадъчната (замърсена) вода се влиза в пречиствателното съоръжение, където в зависимост от типа (метода) на пречиствателната станция се пречиства. В много от случаите пречистената вода би могла да се използва за напояване на градина, а много често може да бъде пусната в естествените водоеми. 


Рационално ли е да се купи локална пречиствателна станция?

Факт е, че все повече хора предпочитат да живеят на село или в по-отдалечен квартал, докато работят в града.  Но тихото, чисто и спокойно място много често се оказва не до там чисто, понякога смърдящо, мръсно и неприятно. До толкова, че вместо релаксиране предлага главоболия.
Едва ли ще се учудите ако ви кажем, че в голяма част от по-отдалечените села, градове и дори квартали на сравнително големи градове в България все още нямат изградена или правилно функционираща канализация. Често това се оказва сериозен, здравословен, екологичен и битов проблем за живущите в тези райони. Замърсените и неправилно изхвърлени води са източници на зарази и опасни болести (ако оставим чисто естетическите проблеми на страна).
Перфектно решение са локалните пречиствателни станции, всъщност малката пречиствателна станция в много от случаите е единственото решение. Този вид пречиствателни станции са създадени именно за места, каквито са фамилните къщи или малки обществени обекти. Тези съоръжения отлично могат да се справят с консумацията и пречистването замърсените води, които изхвърлят различните потребители. Пречиствателните системи, отлично пречистват тези отпадъчни води, като ги правят годни за практични неща като поливане, миене, индустирални нужди, използването им в малки отоплителни или вентилационни системи.  Пречистените води биха могли да се вливат в естествените водоеми и след нужната преработка, отново да стават годни за битова консумация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар