Търсене в този блог

понеделник, 19 май 2014 г.

Има ли специална тайна домашните пречиствателни съоръжения


или Какво трябва да знаете за домашните пречиствателни станции?






Предимството на тези станции е, че те са малки, компактни и изключително удобни и практични за райони, в които няма изградена канализация. 


Много пречиствателни станции работят горе — долу на един принцип без значение дали са химически или биологични.
Има няколко основни момента при избора на пречиствателно съоръжение, които е добре да знаете, за да не закупите нещо, което няма да ви върши работа или което ще ви излезе в последствие доста по — скъпо от предвиденото. 
Казано по друг начин, и при двата основни вида пречиствателни съоръжения замърсените води преминават през няколко основни етапа на пречистване, докато достигнат степен, в която са достатъчно чисти, за да бъдат изливани отново в естествените водоеми.

Това, за което трябва да внимавате и което задължително трябва да попитате, е дали съоръжението, което искате да закупите се нуждае от допълнителни консумативи. Доста често се случва търговците да продават локални пречиствателни станции на много изгодни цени, но в последствие се оказва, че консумативите нужни за тяхната ефективна експлоатация са доста скъпи, което на практика оскъпява като цяло пречиствателната станция. 

Когато поръчвате домашна локална пречиствателна станция не забравяйте и да попитате на какъв период се извършва профилактиката на съоръжението, тъй като това е от голямо значение за ефективната работа на пречиствателните станции. 

Едно от най-важните неща, за които трябва да се информирате, е каква ще е цената на строителните разходи, тъй като в повечето случаи те не са включени в цената на пречиствателното съоръжение и са за ваша сметка.



Домашните пречиствателни съоръжения могат да обслужват едно или няколко домакинства, заведения, малки обществени обекти, частни хотели и други. 

В момента на пазара могат да се открият доста фирми, които предлагат локални пречиствателни станции и понякога можете да се затрудните в избора на най — подходящата за вашия дом или вила.



Няма коментари:

Публикуване на коментар